Bescherming van merknaam en handelsnaam
Om uw producten/diensten en uw bedrijf herkenbaar te maken en te onderscheiden van producten en bedrijven van derden, heeft u ze een naam gegeven.
Het is van zeer groot belang om uw productnaam en handelsnaam te beschermen middels een merkregistratie in het Benelux merkenregister (en/of internationale merkenregisters); indien u uw productnaam en handelsnaam niet als merk laat inschrijven in het betreffende merkenregister, zijn uw productnaam en handelsnaam namelijk vogelvrij en kunnen derden meeprofiteren van de door u opgebouwde reputatie en goodwill daar u zonder merkinschrijving geen exclusief gebruiksrecht kunt claimen.
Sterker nog, een derde kan u zelfs verbieden uw eigen productnaam en handelsnaam nog verder te gebruiken indien hij wel een overeenstemmende benaming als merk heeft laten registreren.
Een merkregistratie van uw productnaam en handelsnaam is (juridisch) het beste wapen om op te treden tegen een ieder die zonder uw toestemming een overeenstemmende benaming gebruikt, ook op het Internet (als domeinnaam en/of metatags en adwords)!
Alle tekens die vatbaar zijn voor grafische voorstelling kunnen een merk vormen; hierbij moet u met name denken aan woorden, tekeningen, letters, cijfers en vormen van waren of van verpakkingen, mits ze de waren of diensten van een onderneming kunnen onderscheiden.
Kosten Benelux merkregistratie: € 395,-.
Kosten Europese Unie merkregistratie: € 1.035,-.
JSIP registreert merken wereldwijd; indien u belang heeft in landen buiten de Europese Unie, zullen wij u op aanvraag een specifieke offerte voor de betreffende landen doen toekomen.
Preventieve onderzoeken
Alvorens tot merkregistratie van uw productnaam en/of handelsnaam over te gaan is het aan te raden een preventief (beschikbaarheids)onderzoek te doen; na betreffend onderzoek weet u of u zonder risico’s uw benamingen kunt gebruiken en als merk kunt laten registreren.
JSIP is gespecialiseerd in preventieve merkonderzoeken wereldwijd; de resultaten worden u met een gedegen juridisch advies duidelijk gemaakt, hetgeen veel verder gaat dan een simpel ja of nee (risico inschatting, eventuele onderhandeling/overeenkomst met bezwaarlijke derde partij, enz.).