Jorrit Jansen Schoonhoven

 

foto jjs websUniversiteit Leiden
IP
Grotius Academie
IP (postacademisch)
EUIPO / Europese Unie merkgemachtigde

 

 

Jorrit Jansen Schoonhoven is een echte IP (Intellectual Property) specialist/ondernemer in hart en nieren.

Vanaf zijn IP afstudeerscriptie -genomineerd voor beste afstudeerscriptie Universiteit Leiden 1994- tot heden heeft Jorrit ondernemers en ondernemingen, groot en klein, nationaal en internationaal, geadviseerd en begeleid bij alle soorten IP zaken en aan IP gerelateerde zaken.

Als speerpunten van zijn praktijk zijn te noemen het merken-, modellen-, handelsnaam- en auteursrecht, alsmede het evalueren en ‘up to date’ houden van de IP portefeuilles van cliënten (en begeleiding en advies bij marketing van nieuwe producten).
Het opstellen van en het onderhandelen over licentie en afbakeningsovereenkomsten (en ook agentuur en distributie overeenkomsten) behoort ook tot de dagelijkse praktijk, hetgeen tevens geldt voor juridische kwesties ter zake van het Internet (domeinnamen, metatags, adwords enz.).

Door zijn jarenlange ervaring in de IP wereld –als adviseur/jurist/advocaat, zowel nationaal als internationaal- en zijn directe band met zijn cliënten weet Jorrit precies wat de kracht en het belang van IP voor bedrijven is.